October 2004


Hej alla salsadansare!

Jag skriver detta mail för att berätta om en resa till Stockholm som vi tänker anordna den 5:e november. For short summary in english, please see the bottom of this mail.

Det har blivit alltmer klart under salsaföreningens utveckling att det finns ett allt ökande intresse av att åka ut till andra städer och länder för att kunna se de allra bästa dansarna dansa och undervisa. Och ett ställe som många har åkt till mer eller mindre regelbundet är La Isla i Stockholm. Men för att få lite mer gemenskap i föreningen, och också för att locka fler till att åka upp, så har vi nu tänkt anordna en gemensam resa upp till detta dansställe. Jag skulle också vilja personligen tillägga att det nog inte är förrän man ser de riktigt bra dansarna dansa, som man förstår vad det egentligen handlar om att dansa salsa…=)

La Isla har på fredagar (som är den dag vi tänkte åka upp) kvällen
anordnad så att det är drop-in kurser mellan 19-21 och sedan fri salsa-dans fram till 03.00. Drop-in undervisningen sker parallellt på 4 olika nivåer, där den lägsta nivån är helt från början, och den högsta nivån är snäppet över den nivå som undervisas i Linköping (också på workshopsen). Därför är det meningsfullt att vara med på denna del oberoende av hur länge man har dansat, och det gäller också givetvis den fria dansen mellan 21 och 03.

Vi kommer att åka oberoende av hur många som anmäler sig, men det är
givetvis roligare desto fler som vill komma med. Dock krävs det för samordningen, och för att vi ska kunna beställa eventuella (mini)bussar i tid att vi tar emot anmälan från de som vill komma med. Den vill vi ha senast den 29 oktober, så en sammanställning av alla fakta är alltså som följer.

Vad: Resa upp till La Isla i Stockholm, undervisning och dans
När: Fredagen 5:e november. Avresa Linköping 16:00, avresa Norrköping 16.45. Hemkomst, sent på natten
Pris: Ca: 300 kronor (inklusive entre, undervisning, resa, och ev. liten färdkost)

Anmälan senast den 29:e oktober till: Gunnar Cedersund, gunnar@isy.liu.se eller 013-27 35 78.
Skriv gärna om ni har möjlighet att bidra med bil och/eller körkort,
samt vad ni har för mobil-nr, och om ni har några andra preferenser (typ om ni hellre vill åka iväg senare/komma hem tidigare).

Vi ses på dansgolvet!

Gunnar
————————————————————–

Dear Salsa-freaks,

On Friday November 5. we will in the salsaförening arrange a trip to
Stockholm, to dance salsa and take part in the drop in course at the salsa discotheque La Isla. The drop-in course takes place at all levels from absolute beginner to really advanced. If you are interested in joining please apply to Gunnar before the 29:the of October, i.e.:

What: Trip to La Isla, Stockholm, to take part in the teaching 19-21 and the free salsa-dancing 21-03.
When: November 5. Departure Linköping 16.00, Norrköping 16.45. Back late in the night.
Price: Approx. 300 kronor, including entrance, teaching, and trip.

Application before October 29. to Gunnar Cedersund, gunnar@isy.liu.se or 013-273578. Please say if you can contribute with a car or with a driving ability (licence), and if you have any other preferences.

best salsa-regards,

Gunnar

Quieres bailar salsa caliente?

Välkomna till årets hetaste salsahändelse i Linköping. Niomanna salsabandet, Hatuey, gästar Globenteatern den fjärde december 2004. Boka in detta i er kalender redan nu!

Den 4/12 gästas Linköping av Hatuey, ett av sveriges mest framstående salsaband. Salsa live är en upplevelse utöver det vanliga så missa inte detta tillfälle. Följande referat skrevs av Sydsvenskan:

“Sångaren Evelio Galan, med smak för höga lägen, sjöng som om hans liv hängde på varje fras. Passion. Under honom hölls musiken lika luftig som tung och köttig. Perfekt suggestiv dansmusik, det gäller att inte ha fibbel med hälsenorna. En charmerande och total musikföreställning. (Sydsvenska Dagbladet)”

Vi börjar kvällen med en nybörjarkurs klockan 20:00 -20:30. Kvällen fortsätter sedan med blandad live salsa med heta plattor som levereras av D-J Micheal Akinde. Putsa av dansskorna, på med salsaskjortorna och -klänningarna så ses vi på dansgolvet.

Plats: Globenteatern
Tid: 20:00
Inträde: 120 kr (100 kr om medlemskort från Östgöta Salsaförening uppvisas)

Next Page »