(don’t miss that there is dance at L’Orient on Fridays in July, and a salsa festival in Västervik the last weekend of July, August 22 we have an all day dance-day, with a mix-party in the night)

Här kommer lite info om ett av de mest spännande projekten i dans-Linköping - kanske någonsin!

Det rör att bilda ett Dansens hus i Elsa Brännströms skolas lokaler, vilken kommer att läggas ner som skola. Detta är ett projekt som vi och ett antal andra dansföreningar har jobbat för under våren, och som nu börjar ta lite extra fart bl a iom att vi gör gemensam sak med ett gäng musik-organisationer.

Det viktigaste nu är dock att vi gör en NAMNINSAMLING på följande hemsida:

http://www.dansenshuslkpg.se/

SKRIV GÄRNA PÅ där själv, samt SÄG TILL ALLA DINA VÄNNER att göra det också!

På den sidan finns just nu en ny debatt-artikel som vi kommer skicka in till Corren om någon dag eller så. Framöver kommer också mera konkreta förslag på upplägg, finansiering osv att läggas upp där, och det kommer att gå att skriva in sina egna tankar och idéer.

Vi håller nu på att formera en grupp från relevanta politik-, musik- och dans-kretsar, och kommer att arbeta fram förslag som vi kommer att lobba för framöver. Eftersom det är val nästa år, så räknar vi med att detta är precis sådant som partierna just nu letar efter att kunna skriva på sina valmanifest! ;)

För nu vill jag sedan bara avsluta med att ge lite smakprov och bilder på vad som skulle kunna göras när ett sådant hus blivit verklighet:

- Huset har massvis med olika stora lokaler, vilket skulle kraftigt reducera vårat ständiga letande efter bra kurs och fest-lokaler. Detta skulle också innebära att vi kan ha kurser och fester på ett gemensamt ställe, som alla hittar till, vilket vi redan märkt med L’Orient gör att det är mycket lättare att få in nytt folk.

- Huset ligger extremt centralt, är lätt att hitta till, och ligger på en ca 1-2 min promenad från både Ågatan och stationen. Vi kan därför bli en attraktiv miljö för fester med folk både från andra städer, och från grupper som vill ha mera alkohol-ocentrerade alternativ till Ågatan.

- Med gemensamma miljöer för många danser, blir det naturligt att kunna ha flera dans-fester samtidigt, vilket gör att det kommer kunna finnas underlag för mer “riktiga” fester, med mycket folk och stort variation på utbud, de flesta kvällar i veckan.

- Med gemensamma miljöer för dans och musik, och fler stora fester, kommer vi att lättare kunna inspirera band att spela dans-vänlig musik (genom fler speltillfällen, lägre hyror osv), vilket gör att det kommer vara lättare att få live-musik på våra fester! (mix-dans och livemusik-fester har varit de förmodligen två mest lyckade koncepten hittils).

- Kort sagt skulle ett sådant här hus alltså kunna sätta Linköping ordentligt på kartan i dans-Sverige, och vara en miljö med nästan obegränsad potential för oss som salsaförening att växa i!

Gunnar och Eddie, för ÖSF och Dansarna.se
http://www.dansenshuslkpg.se/