Salsa kurser LA-style våren-06

Hej, nu är det snart dags för vårens salsakurser att dra igång! Vi kommer den här terminen att hålla kurser i LA-style (linjestil) på tre olika nivåer; Nybörjare, Fortsättning 1 och Fortsättning 3. (Kursen Fortsättning 2 hålls nästa termin.)

Nedan följer lite kort information om varje kurs. Om du har frågor angående någon av kurserna, maila oss på robbl@imk.liu.se. Kurserna sätter troligen igång i början av februari eller vid full kurs.

Nybörjarkursen är för dig som har dansat bara lite eller ingen salsa alls tidigare. Kursen är öppen för alla! Vi kommer här att gå igenom grundstegen och bygga på med enklare turer och kombinationer. Vi går också igenom den grundläggande förningstekniken och övar på att ”få in dansen i kroppen”.
Kursen hålls på onsdagar kl. 17.30-19.00
Anmälan sker till Medborgarskolan: 075-241 68 30 eller www.medborgarskolan.se

Fortsättning 1 är för dig som har gått en grundkurs och vill gå vidare med svårare turer. För att kunna tillgodogöra dig kursen bör du behärska grundstegen, cross body lead (vanlig förflyttning i salsa), enkelsnurr samt olika typer av platsbyten. Under kursen bygger vi på med lite svårare och längre turer. Vi jobbar även med olika förflyttningar, samt lägger mer fokus på förningsteknik. Du får under kursen lära dig grunderna i LA-style salsa.
Kursen hålls på onsdagar kl. 17.30-19.00
Anmälan sker till Medborgarskolan: 075-241 68 30 eller www.medborgarskolan.se

Fortsättning 2 passar dig som har dansat LA-style salsa i minst ett år och vill lära dig mer. Du bör kunna utföra enklare turer utan större problem och kunna dansa i takt till musiken. För er som endast tagit kurser i kubansk salsa (eller Rueda de Casino) rekommenderar vi fortsättning 1, där ni får en introduktion i LA-style salsa. Under kursen kommer vi att gå igenom nya koncept och turer samt jobba med förning och timing för att få dansen smidigare.
Kursen hålls i höst

Forsättning 3 är för dig som gått två eller flera fortsättningskurser och vill gå vidare med mer avancerade turer. Du har kommit så långt att du med enkelhet hanterar de grundläggande turerna och snurrarna i salsa. För att du ska kunna tillgodogöra dig kursen bör du ha goda kunskaper inom linjestil. Turerna blir på denna nivå mer intensiva, vilket ger en bra övning i såväl precision som timing. Du kommer även under denna kurs att få tips som förbättrar din personliga stil.
Denna kurs hålls på söndagar kl. 15.00-16.00
Anmälan sker till oss på robbl@imk.liu.se

Vänliga hälsningar
Hanna och Robert