2 workshops med Lisa Janbell
Arrangör: Flamingo Crossing
Datum: 2011-10-23, söndag
ÖSF-RABATT: 50KR Du som är medlem i Östergötlands Salsaförening får 50kr rabatt under denna dag! Tag med och visa ditt medlemskort på plats.

Afrocuban Mix - 11.00-13.00
Här serverar Lisa en mix av steg från olika “Bailes Folklorico” dvs afrokubanska danser. Afrokubansk dans är ett samlingsbegrepp för de kraftfulla danser och rytmer som slavarna förde med sig till Kuba från Afrika, framförallt från Yerouba-land (nuvarande Nigeria) och från Kongo. Hit räknas också rumban, som utvecklats på Kuba starkt influerad av de rituella afrikanska danserna. Yerouba-danserna är tätt kopplade till Santeria-religionen vars olika “orichas” - helgon/gudar - karaktäriseras i dansen.

Cuban Salsa Suelto - 14.00-16.00
Jordnära gungande kubansk salsa i het koreografi! Hitta din egen stil och uttryck i kubansk salsa!
Lisa ger oss en koreografi med salsa mixat med sköna moves och mycket sväng.
Ordet salsa betyder ju på spanska “mix” eller “röra” och dansen har (enligt kubanerna själva) sina rötter i de kubanska danserna “son” (salsans pappa), och “rumba” (salsans mamma). Den kubanska salsan lärs inte ut på danshögskolor utan är mer en “dans från gatan” som ständigt utvecklas och dansas mer eller mindre av alla på Kuba - på klubb, hemma eller varför inte på trottoaren?

Pris: 250kr (student 200kr). Gå båda Lisas workshops för 400kr!
Lokal: Flamingo Crossing

ANMÄLAN: Görs online SENAST ONSDAG 19 OKT, se www.dansarna.se
DROP-IN är möjlig i mån av plats

Förhandsbetalning är möjlig t o m torsdag 20 okt till Flamingo Crossing bankgiro 654-9984 (Swedbank),
sedan är det endast kontant betalning på plats som gäller.